200 jaar Koninkrijk

200 jaar Koninkrijk

Op zaterdagavond 1 november geeft Het Edes Orkest, onder leiding van dirigent Roger Ritzen een lichtvoetig concert in Sporthal “De Reehorst”. Bij deze jaarlijkse muziekuitvoering van HEO zal Rolschaatsvereniging La Luna Rodars een spectaculair gastoptreden aanbieden. Een rolschaatsvereniging samen met een symfonisch blaasorkest. Dat is de uitdaging waarvoor HEO en La Luna Rodars zich hebben gesteld. Behalve dat elke vereniging zelf optreedt zullen sommige programmaonderdelen gezamenlijk worden uitgevoerd.

De rode draad door het programma is “200 Jaar Koninkrijk”. De landelijke manifestatie waarbij van 2013 tot 2015 het 200 jarig bestaan van het Koninkrijk der Nederlanden wordt gevierd.

Het orkest speelt natuurlijk “Soldaat van Oranje” uit de gelijknamige musical (“De voorstelling die geschiedenis schrijft”) in een bewerking van Rogier van Otterloo. “Monuments of the Netherlands” (Louis Andriessen) en “To my country” (Bernard Zweers) zullen als heraldieke en tevens eigentijdse werken ook niet ontbreken. Om de nostalgie van de afgelopen decennia in te kleuren staan van Joh. De Meij “Madurodam” maar ook gouwe ouwe als bijvoorbeeld “Naar de speeltuin”, (samen met La Luna Rodars) en een selectie uit de overbekende serie “Ja Zuster Nee Zuster” (orkest) op het programma.

Om de menselijke heldhaftigheid te illustreren spelen de rolschaatsers van La Luna Rodars een pakkend optreden omtrent “The Pirates of the Caribbean”

Dit is slechts een selectie van wat op 1 november door beide verenigingen aangeboden wordt. Wie nieuwsgierig is geworden hoe deze unieke en energieke avond er uit zal zien wordt van harte uitgenodigd om op 1 november de voorstelling bij te wonen. Aanvang 20.15 uur, toegang € 10,= pp. (kaarten aan de zaal verkrijgbaar)

De avond wordt feestelijk afgesloten met een gezamenlijke uitvoering van “Koning Voetbal”.

Zowel Het Edes Orkest als La Luna Rodars willen graag nieuwe leden verwelkomen; raadpleeg daarvoor de websites van deze enthousiaste verenigingen.

Webmaster

Reacties zijn gesloten.