Het Edes Orkest brengt Ede naar Frankrijk!

Het Edes Orkest brengt Ede naar Frankrijk!

Het Edes Orkest geeft op 20 mei a.s. een concert in de NPB kerk in Ede. Aanvang 20.00 uur. De muzikale leiding is in handen van dirigente Madeleine Boertje. Gastspeler is accordeonist Paul Beekhuizen. Soliste Madeleine Boertje.
Het Edes Orkest voert u muzikaal in Franse sferen. Op het programma staan Pavane Op. 50 van Gabriël Fauré en drie deeltjes uit de Suite voor Dolly van dezelfde componist. Daarnaast, als contrast, ook een werk van Franz von Suppé: Ouverture “Dichter und Bauer”. Omdat Ede nog steeds in de ban is van Vincent van Gogh en deze schilder een belangrijk deel van zijn oeuvre in Frankrijk heeft gemaakt wordt “De Aardappeleters” uit Van Gogh Portraits van Aldo Rafaël Forte uitgevoerd. Daarnaast ook heel licht werk als Paris Musette van Alain Bodenes met accordeonist Paul Beekhuizen of “Sous le ciël de Paris”, “Aux Champs-Elysées” en van vaderlandse bodem “Concerto d’Amore”, een werk van Jacob de Haan dat, wat betreft sfeer, heel goed in dit repertoire past.
Wat dit concert nog extra speciaal maakt is dat de dirigent van HEO, Madeleine Boertje als soliste enkele Franse werken voor dwarsfluit ten gehore zal brengen én er een bewerking van “Vincent”, (van Don McLean) van de hand van Edese musicus en dirigent Johan Jacobsen zal worden uitgevoerd.
We hopen dat veel mensen dit “Concert à la Françe” willen komen beluisteren in het sfeervolle kerkje aan de Ericalaan in Ede.
Voor degene die door het enthousiasme van dit orkest geïnspireerd is om zelf eens met eigen (blaas)instrument in een orkest mee te spelen bestaat donderdag 26 mei de mogelijkheid om deel te nemen aan de “Play in” van Het Edes Orkest. Deze speciale repetitie begint om half acht in Cultura, lokaal 0.40 (Atrium r.a. door de klapdeur en daarna twee keer rechts of vraag er even naar bij de balie). De repetitie duurt tot tien uur met een pauze van kwart voor negen tot negen uur maar iedereen mag (nu) naar eigen inzicht komen en gaan. Als toehoorder de repetitie bezoeken mag natuurlijk ook.
Deelname aan de Play-In / openbare repetitie, do. 26 mei in Cultura, is gratis.
De toegang voor het concert, vrij. 20 mei in N.P.B. kerk aan de Ericalaan, bedraagt € 10 per persoon.

Webmaster

Reacties zijn gesloten.