Het Edes Orkest gaf hartverwarmend concert

Het Edes Orkest gaf hartverwarmend concert

Op een koude winteravond, zaterdag 26 januari, gaf Het Edes Orkest haar openingsconcert van het nieuwe jaar o.l.v. dirigent Roger Ritzen. Voor een goedgevulde zaal in de Taborkerk werd het publiek voor de pauze onthaald met muziek van oude meesters als Strauss, Dvořác, Bach en Händel en na de pauze vertolkte het orkest werk van vernieuwende componisten zoals Satie, Zweers, Sibelius en Andriessen.

Na het aantreden van Roger Ritzen in september 2012 zijn de voorbereidingen voor dit concert begonnen. Het mag een prestatie van formaat genoemd worden van zowel dirigent als orkest dat in zo korte tijd een zo prestigieus repertoire kon worden ingestudeerd. De concentratie was van de gezichten van de leden van het orkest af te lezen. Met uiterste concentratie en precisie werd de Fuga in Minor van Bach vertolkt. Na de pauze werd ondermeer het koraal uit de Symfonie no. 3 van Bernard Zweers heel mooi uitgevoerd.

Opvallend tijdens het hele concert was de collectieve klankzuiverheid en de attentie voor de dirigent. Op 8 juni 2013 geeft Het Edes Orkest haar 10 jarig jubileumconcert in Cultura.

Webmaster

Reacties zijn gesloten.