Het Edes Orkest verrast publiek met opzwepende reis door De Balkan!

Het Edes Orkest verrast publiek met opzwepende reis door De Balkan!

Zaterdag 8 juni speelde Het Edes Orkest, o.l.v. Roger Ritzen, voor een enthousiast publiek. Het tempo lag hoog. Dat moet ook wel als je vurige Oost Europese muziek op je repertoire zet.

Een van de hoogtepunten van dit concert was het optreden van Maaike Nugteren die virtuoos samen met het orkest de Czardas van Monti vertolkte. Een gewaagd stuk was Banja Luka van Jan de Haan. Een compositie die is gemaakt naar aanleiding van de burgeroorlog in de jaren 90 in het voormalig Joegoslavië. Alle emoties die zich tijdens zo’n drama afspelen waren vertegenwoordigd in dit stuk. Heel indringend, de sirene aan het eind van het stuk ging iedereen door merg en been.

De Armeense Dansen (Armenian Dances van Alfred Reed) werd heel mooi uitgevoerd. En natuurlijk ook vrolijkheid met Puszta van Jan van der Roost en de Hongaarse Dans nr. 5 van Joh. Brahms. Dit alles maakte dit concert tot een ware muzikale belevenis.

Voor wie aan het volgende project mee wil doen (o.a. slagwerk, bas, bariton, fagot is allemaal zeer welkom) is het goed om te weten dat het volgende concert samen wordt gegeven met het Dierens Mannenkoor (2 nov. Ontmoetingskerk, Dieren). We gaan werken aan (delen van de) Carmina Burana, verschillende koorwerken van Verdi en ander klassiek repertoire.

Webmaster

Reacties zijn gesloten.