Jubileumconcert

Jubileumconcert

Het Edes Orkest, onder leiding van dirigent Roger Ritzen, geeft op zaterdag 8 juni een spetterend jubileumconcert in Cultura Ede. Het concert begint om 20.15 uur, de entree bedraagt € 10,00.
Voor ons 10 jarig bestaan nemen we u mee op “Een muzikale reis door de Balkan”.
Het orkest speelt o.m. “Šárka” van Zdenɷk Fibich, ”Puszta” van Jan van der Roost en “Armeense Dansen” van Alfred Reed.
Een belangrijke bijdrage aan dit concert levert ons lid fluitiste Maaike Nugteren. Zij zal samen met het Edes Orkest de “Czardas” van Vittorio Monti uitvoeren.
Het 10 jarig Edes Orkest is een symfonisch blaasorkest met een relatief kleine bezetting. Vergeleken met een gemiddeld harmonieorkest is het aantal spelers per instrumentgroep geringer met als gevolg dat bijna elk instrument afzonderlijk hoorbaar is. Daarnaast heeft Het Edes Orkest er altijd naar gestreefd om zich wat betreft repertoire te onderscheiden van andere orkesten in de regio en geen straatoptredens te doen
Sinds de oprichting in 2003 heeft Het Edes Orkest negen jaar onder de bezielende leiding gestaan van Mark Snitselaar. September jl. heeft hij het stokje overgedragen aan Roger Ritzen. Onder de enthousiaste leiding van Roger stelt het orkest zich ten doel een goed speelniveau te combineren met plezier in het samen muziek maken. Daartoe zouden we graag het aantal orkestleden verhogen. Zo heeft het orkest behoefte aan een of liefst meerdere vaste slagwerkers en ook voor het (zware) koper (bas blazers) zijn vacatures. Heb je interesse om bij Het Edes Orkest te komen spelen? Kijk verder op onze website, mail naar info@hetedesorkest.nl of kom naar onze repetitie avond op donderdag om 19.30 uur in Cultura.

Webmaster

Reacties zijn gesloten.