Popup festival

Popup festival

Het Popup festival wordt de eerste week van juni gehouden aan de Kop van de Parkweg.

Pop-up houdt in, dat uit het niets een theater, een expositie, of een zangkoor te zien zal zijn. Er worden eenmalige presentaties of acts gegeven voor het passerende publiek.

–  Een presentatie van een zangkoor midden op het grasveld
–  Een drummer die improviseert op de voorbijgangers
–  Een monoloog op een aardappelkistje
–  Een schilder die een korte schildercursus aanbiedt aan de voorbijgangers
–  Een dichter die gedichten in het oor fluistert van voorbijgangers.
In totaal zullen er 10 pop-up optredens te zien zijn. Een jury kiest de beste Popup. De winnaar ontvangt de Pop-up bokaal 2015!

Het doel van de pop-up happening is op een bijzondere manier de verschillende kunstuitingen uit Ede te presenteren. Daarnaast wordt een publiek bereikt dat niet perse met kunst te maken heeft. Ten slotte zal de glimlach, die de voorbijganger krijgt als hij of zij de Pop-Up act ziet, onbetaalbaar zijn.

De tijdstippen voor de pop-up kunsthappening zijn van: 08.00 tot 10.00 uur / 11.00 tot 13.00 uur / 16.00 tot 18.00 uur. Dit zijn de tijden waarop de meeste mensen op en langs de route naar het station te vinden zijn.

Wij waren meteen enthousiast om mee te doen met het pop-up festival. Ons optreden zal een “flash mob” zijn. Een eenzame blazer begint te spelen Deze speler krijgt gezelschap van een tweede en een derde blazer. De muziek wordt meerstemmig. Van alle kanten voegen zich spelers bij de groep totdat tenslotte het hele orkest de melodie speelt van “Ode an die Freude”* Een vrolijke melodie, die uitnodigt tot meezingen. Met een beetje geluk komt een koor met ons meezingen en hopelijk worden voorbijgangers geïnspireerd tot samenzang met het orkest.

Meer info over het festival is te vinden op www.popupfestival.nl

*Ode an die Freude (lofdicht op de vreugde). een gedicht geschreven door de Duitse dichter en historicus Friedrich von Schiller. Het gedicht is vooral bekend geworden, doordat het wordt gebruikt in de koorfinale van de Negende Symfonie van van Beethoven uit 1823. In 1985 werd Ode an die Freude door de staatshoofden en regeringsleiders van de Europese Unie uitgekozen als officieel volkslied van de Europese Unie.

Webmaster

Reacties zijn gesloten.